Műhely

A Fazekas és a Fazekas szakoktatói diplomám megszerzése után létrehoztam kerámiaműhelyemet. Közel húszéves tapasztalatommal igyekszem időtálló, ötletes, egyedi használati- és dísztárgyakat készíteni. Arra törekszem, hogy dekoratív, ízléses, könnyen használható tárgyak szülessenek, amelyekre jó ránézni, jó kézbe venni.

A divat és a dizájn folyamatos változásait követem, többféle stílusú tárgyat készítettem már. Állandóan megújulni, új ötletekkel előállni, tárgyakat tervezni, igazodni a legfrissebb trendekhez nehéz és sok tanulással jár. Így jutottam el az Organikus Minimál designhoz. Ez a stílus a Loft, az Ipari Design és a Minimalista stílusok összeolvadása, a természetes és minőségi anyagok használata és az egyszerű természetes formák ipari jelleggel ötvözve. Tárgyaimat úgy tervezem, hogy ezeket a stílusjegyeket hordozzák. Nem tolakodó, nem harsány, mégis uralkodó és meghatározó hangulatot teremtenek.

A tervezésnél odafigyelek az esztétikára, harmóniára, humorra, használhatóságra. Az élelmiszerrel érintkezésbe kerülő tárgyak – bögrék, korsók, kancsók, tálak- élelmiszerbiztos mázzal készülnek!

A kerámiák színei visszafogott, természetes föld színek: barna, zöld, bézs, törtfehér, antracit szürke fémes mázak.

Minden egyes tárgyat kézzel-szívvel-lélekkel, a legjobb tudásom szerint készítem.

Endrédi Noémi